Je Láska nebeská špatný, či dobrý film? Opět vypukl předvánoční spor

  • 114
Romantická komedie Láska nebeská zrodila dvojí tradici: vždy o Vánocích zaplaví obrazovky a vždy znovu vzkřísí spor, zda je to film dobrý, nebo špatný. Letošní debatu odstartoval vzkaz na Twitteru: „Není příliš brzo na mou každoroční kampaň, abych vás přesvědčila, že Láska nebeská je strašný film?“

Autorka příspěvku Karen Tumultyová, redaktorka Washington Post,  tak oživila každoroční bitvu, do níž se znovu zapojili jak zastánci názoru, že jde o zdařilou nadčasovou sváteční klasiku, tak lidé, kteří Láskou nebeskou pohrdají. „Mě o tom nemusíte přesvědčovat,“ přidal se k redaktorce historik Kevin M. Kruse.

„Je skutečně příjemné zjistit, že lidé, o kterých si myslíte, že mají pravdu ve většině věcí, se nemýlí ani v téhle záležitosti,“ podpořil kolegyni také kritik Christopher Orr.

„Nemyslím si, že mám zrovna literární vlohy, ale kdybych přece jen chtěl napsat knihu, asi by vylíčila právě mou hlubokou úzkost z Lásky nebeské,“ dodal ještě Orr.

Naopak Seung Min Kim, která pro Washington Post píše o Bílém domě, se v bitvě o film Richarda Curtise postavila na jeho obranu. „Film Láska nebeská je nejlepší a lidé, kteří si myslí, že je nejhorší, mají srdce z kamene,“ reagovala reportérka.

Láska nebeská měla premiéru před patnácti lety, herec Bill Nighy obsazený do role stárnoucího rockera za ni dostal výroční cenu Britské filmové akademie, v kinech celosvětově utržila šestinásobek svých výrobních nákladů a rychle se stala pravidelnou součástí televizních Vánoc.

Jaký je váš názor na film Láska nebeská?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 31. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

Je to dobrý film
Je to dobrý film 11925
Je to špatný film
Je to špatný film 876