Diskuze

Dvě promarněné epizody, tvrdí fanoušci Hry o trůny čekající na krev

Konec je zase o něco blíž, HBO odvysílala druhou z šesti epizod závěrečné řady seriálu Hra o trůny. A soudě podle reakcí, mnozí fanoušci tvůrcům zazlívají, že neúměrně nastavují čekání na slíbenou „největší bitvu v dějinách televize“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Já jsem z epizod zklamaná kvůli podřadnému, povrchnímu scénáři. S absencí krve a bitvy to absolutně nesouvisí, na nějaké mlácení do nemrtvých a létající draky nejsem vůbec zvědavá, nemám ráda akční filmy a nevyžívám se ve válečných scénách ani nebažím po krvi. Rozhodně jsem v prvním díle řežbu nečekala.

Koukala jsem na to kvůli akci, která byla u mě pouze v:

dobrém, propleteném a emočně strhujícím příběhu, v ději, spádu, v inteligentních dialozích... a teď buď postavy mlčí, říkají fráze nebo mají lobotomii, někteří mají úplně jinou osobnost. Nejde o to, že se tam mluví, ale že se tam tlachá naprosto o ničem a co se tam děje je buď předvídatelné nebo zbytečné. Není mlčení jako mlčení a tady se nejedná o záměr, ale spíše o autorskou bezmoc. Ono když scénáristé nemají na skvělou konverzačku ani důvtip, je takové mlčení celkem vysvobození a usnadnění si práce. Těch mlčících postav zírajících do dálky je tak na můj vkus příliš. Za mě nyníRv.

(Přitom do šesté řady byl seriál skvělej.V)

5 1
možnosti
MS

Btw - zajímavá idea o věcech budoucích je ta, vycházející z původních vizí Daenerys - a to, že zemře a promění se v Ledovou královnu (byla taková vize u zasněženého trůnu)

0 0
možnosti
JJ

A z O2 mi včera dali HBO na měsíc zdarma. No, nejsou to hodní kluci. ;-)

1 0
možnosti
RH

Musel jsem se podívat, kdo tenhle povrchní článek napsal, protože evidentně neví moc ani o seriálu, ani o jeho fanoušcích (natož pak o fanoušcích knih :)), a přesto se cítí nadřazený, aby to hodnotil (případně určil, které komentáře jsou relevantní).

Odpověď je Mirka Spáčilová.

8 0
možnosti
JP

J77i47ř16í 74P46o43l73á35k

24. 4. 2019 15:31

Místo aby recenzovala dílo, dělá nějaké výtahy z diskusí. Mirka, jak ji neznáme. Článek naprd.

0 0
možnosti
JS

dokonalé ticho před bouří...já jsem spokojen

1 0
možnosti
LP

Já se bavila a když pasovali Brienne na rytíře byl to prostě doják

3 0
možnosti
JP

J40i51ř88í 89P44o28l89á24k

24. 4. 2019 15:34

A kolem toho se mi líbí ten jejich černý beznadějný humor.:-)

1 0
možnosti
Foto

nejde mi o bitvu s nemrtvými, chci vidět, kdo nakonec usedne na železný trůn ;-)

1 0
možnosti
JJ

Uprostřed zmaru a zkázy, s vlasy ohořelými, tvářemi umouněnými od popela, v troskách města se na železný trůn usadí opět Cersei. Ona je tak dokonalá mrcha, že to zvládne. Věřím jí. ;-)

0 0
možnosti
PM

Je to jednoduché jako žebřík. Epizoda 2 byla dle mého názoru extrémně důležitá. Arya v tuto chvíli může být těhotná a čekat tak právoplatného následovníka na Železný trůn. Tím pádem mají autoři volné ruce nechat umřít kohokoliv dalšího a o krále mají postaráno. Proito odhaduju, že ani Deny, ani Jon se konce nedožijí.

0 0
možnosti
ER

E20v16a 76R56o50s97o47v84á

24. 4. 2019 11:06

no tak to tezko. Gendry nemuze byt naslednik a ani nemuze zplodit naslednika, protoze je nemanzelsky. Ale jinak souhlasim, tahle episoda je dobra predehra

1 0
možnosti
Foto

Podobné zbytečné natahování pořadů lze najít kdekoliv, třeba Hledání Atlantidy - jediná myšlenka natažení na půl hodiny, Hledání božího hrobu a svatých míst - tam konečně jeden scénář přiznal, že po druhé intifádě římané zničili město do základů a nyní lze sotva s historickou přesností zjistit, kde leželo to či ono místo, chrámy a architektura byly vybudovány až v 6. stol. A mnoho dalších tzv. historických objevů, třeba starověký Egypt. Prostě - příliš mnoho slov a nejen těch.

0 0
možnosti
TJ

T69o62m63á12š 76J36á24g77r

23. 4. 2019 21:38

Samwell Tarly:" Johne, Lianna Stark a Rhaegar Targeryen byli tajně oddáni a ty jsi jejich syn. Jsi právoplatným dědicem trůnu Sedmi království!"

John Snow (po chvilce ticha):" Huráááááá, jáá nejseem BASTAAARD!!!";-D

0 0
možnosti