Hereckou hvězdou roku je Johnny Depp

Nejpopulárnější hereckou osobností loňského roku se podle internetových stránek IMDb.com stal Johnny Depp. V žebříčku pětadvaceti filmových osobností tak předstihl Lindsay Lohanovou na druhém a Orlanda Blooma na třetím místě.

Jméno hvězdy snímku Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly se objevovalo nejčastěji mezi téměř 22 miliony dotazů, které stránky registrují každý měsíc.

Výkonný ředitel serveru IMDb.com Keith Simanton upřesnil, že Depp byl favoritem první pololetí loňského roku, zatímco Lohanová se umísťovala v čele ve druhém pololetí. Celkový roční průměr ale nakonec vyzněl lépe pro Deppa.

Čtvrté místo obsadila Keira Knightleyová a páté Angelina Jolieová. Šestý skončil Brad Pitt, zatímco jeho manželka Jennifer Anistonová si připsala šestnáctou pozici. Z dalších známých hollywoodských hvězd byl Tom Cruise na osmé příčce.

Simanton uvedl, že k jeho překvapení se žebříček neshoduje s kasovní úspěšností filmů.

Mezi nejvyhledávanější pětadvacítkou například není Mel Gibson, který se jako režisér blýskl veleúspěšným Umučením Krista, ani dokumentarista Michael Moore, který šel na veřejnost s kontroverzní kritikou americké vlády a prezidenta George Bushe ve snímku Fahrenheit 9/11.