Jiřina Bohdalová převzala cenu za celoživotní přínos české komedii z rukou svého kolegy a prezidenta festivalu Novoměstský hrnec smíchu Pavla Zedníčka. | foto: ČTK

Herečka Jiřina Bohdalová dostala cenu za smích

  • 2
Dlouhý potlesk vestoje zažil při svém sobotním závěru 30. ročník festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu. Ovace patřily herečce Jiřině Bohdalové, která z rukou svého kolegy a prezidenta festivalu Pavla Zedníčka převzala cenu za přínos české komedii.

"Jsem velmi ráda, že jsem mohla alespoň malým dílem přispět do pomyslného hrnce smíchu a že v tom novoměstském filmovém hrnci vaříte z dobrých komedií. Přeji vám, aby se mu vedlo jako v pohádce Hrnečku, vař," děkovala herečka.

Herečka Jiřina Bohdalová získala Cenu prezidenta festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu za celoživotní přínos české komedii.Porota udělila hlavní cenu Zlatý prim za nejlepší filmovou komedii Kuličkám od Olgy Dabrowské a v žánru televizní komedie příběhu Jaroslava Pozziho Láska in memoriam. Cenu za scénář dostali Marek Epstein a Jiří Vejdělek za snímek Václav, ocenění za výtvarnou stránku a režii si připsal film Jana Hřebejka U mě dobrý, kterému patří i trofej pro nejlepší herečku Lenku Vlasákovou. Mezi herci vyhrál u poroty Jiří Vyorálek z Kuliček a ceny pro mladé si odnesli herci Kryštof Hádek za Bobule a Martha Issová za seriál Dobrá čtvrť.

Tradičně se rozdávaly i divácké pocty Novoměstský hrnec smíchu, jež určuje délka "prosmátého" času během promítání. S téměř třiceti procenty vyhrála Taková normální rodinka, následovaná komediemi Chyťte doktora a U mě dobrý.