DO KINA: Hřebejkův Nápadník se postaví proti komiksovému Batmanovi

  • 2
Pět novinek týdne zahrnuje dva domácí filmy: závěr trilogie Zahradnictví s podtitulem Nápadník a portrét svérázného novináře Jiřího X. Doležala nazvaný Nepřesaditelný! Fanoušci komiksů však vyhlížejí spíše Batmana v čele Ligy spravedlnosti.

V komiksu Liga spravedlnosti se pokusí zachránit svět známí superhrdinové. Jednak Batman, kterého opět hraje Ben Affleck, jednak Gal Gadotová, která si zopakuje roli Wonder Woman. Ještě jim pomohou Aquaman nebo Flash.

Petr Jarchovský a Jan Hřebejk ve filmu Zahradnictví: Nápadník dovedou do finále ságu tří sester. Tentokrát zvolili romantickou tragikomedii o rodičích a dětech, jež se odehrává na konci 50. let.

Vyloženě komedii slibuje francouzský titul Dokud nás svatba nerozdělí, který natočili režiséři hitu Nedotknutelní. Sledují tým svatební agentury, který chystá obřad na zámku a musí odvracet průšvihy. 

Dokument Nepřesaditelný! natočil Igor Chaun o svérázném novináři Jiřím X. Doležalovi. Probrali spolu ženy, drogy, pravěk, samotu i smrt, výsledek poprvé předvedli na karlovarském festivalu.

Snímek V šoku dorazil z Balkánu a cestuje v čase. Hrdina upadne do transu ještě v socialistické Jugoslávii a probere se až za deset let, do poválečného kapitalismu, kde bojuje za práva dělníků. Ukázky a komentář najdete na videu.