DO KINA: Malíř, lupiči, uprchlíci, všichni ustoupí Psímu ostrovu

  • 0
Ze šesti novinek týdne jsou jen čtyři hrané a z nich zase dvě spadají do populárního žánru krimikomedie. Nicméně filmařsky nejvýše stojí animovaný příběh pro dospělé s názvem Psí ostrov.

Animovaný Psí ostrov natočil kultovní režisér Wes Anderson jako bondovku v japonském stylu. Vypráví o záchraně psů vyhoštěných na ostrov plný odpadků, na níž se podílí parta studentů.

Na uprchlické téma natočil svůj celovečerní dokument Human Flow světoznámý umělec čínského původu Aj Wej-wej. Jeho tým sbíral příběhy běženců celý rok ve třiadvaceti zemích světa.

Životopisný Gauguin sleduje malířův osud od okamžiku, kdy se usadil na Tahiti. Zápasí s pocitem zneuznání i nemocemi, ale také poznává svou místní múzu. Titulní roli hraje Vincent Cassel.

Rovněž z Francie pochází akční krimikomedie Taxi 5, která se pokouší vzkřísit původní sérii s novým obsazením. Za volantem slavného bílého taxíku se předvádí policista, který pase po italských lupičích.

I Německo pod názvem Jak napálit banku dodalo krimikomedii. Její hrdinové si loupeží chtějí vzít zpět peníze, o něž je připravil šéf banky, aby se zbavil jednoho ze svých poradců.

Romance Půlnoční láska je určena teenagerům. Její hrdinka trpí chorobou, kvůli níž nesmí vyjít na denní světlo. Ven se dostane jen v noci - a tehdy potká vytouženého mladíka. Ukázky a komentář najdete na videu.