DO KINA: Pětici novinek kraluje sladký flákač Matthew McConaughey

  • 0
V podstatě menšinovou nabídku zosobňuje pětice premiér prvního májového týdne. Hned dva tituly pocházejí z domácí dílny a jedinou hollywoodskou hvězdou je Matthew McConaughey, byť také v nezávislé komedii The Beach Bum.

Dokument Theodory Remundové Moje století zpovídá u příležitosti stého výročí naší republiky pětadvacet stoletých občanů. Svědkové historie si kromě politických milníků vybavují zábavné detaily všedních životů včetně sexu.

Povídkový snímek Problémy prvního světa se skládá ze čtyř krátkých příběhů, které natočili Elad Keidan, Jan Hecht, Jakub Felcman a Anna Kopecká. Kolísavá mozaika našich starostí měla premiéru na Febiofestu.

Pod názvem The Beach Bum předvádí velké bláznivé sólo Matthew McConaughey. Hraje básníka, který vede sladký život plážového povaleče, milovníka večírků, recesí a žen.

Romantická komedie Láska na druhý pohled dorazila z Francie. Po deseti letech manželství je on úspěšný spisovatel, ona se kvůli němu vzdala dráhy klavíristky. Ale jednou se muž probudí v paralelním světě, kde je vše naopak.

Animovaná pohádka UglyDolls vypráví o městě nepovedených hraček, které se octnou v odlišném světě, v říši dokonalých. Postavičky musí dojít poznání, co je krása, ošklivost a pravé hodnoty. Ukázky a komentář najdete na videu.