Martin Finger v minisérii Stockholmský syndrom | foto: ČT

Osudová kulka. Martin Finger a David Švehlík točí Stockholmský syndrom

  • 1
Výstřelem, který protne osudy sedmi lidí a navždy změní jejich životy, začíná minisérie Stockholmský syndrom, již pro ČT natáčí režisér Dan Svátek. V hlavních rolích se objeví David Švehlík a Martin Finger.

Bývalý policista v podání Švehlíka nešťastnou náhodou postřelí Fingerova hrdinu, který skončí na invalidním vozíku a po viníkově návratu z vězení chce po zadluženém střelci ještě tučné odškodné. Peníze mu odpustí pouze tehdy, jestli bývalý muž zákona zachrání jeho dceru.

„I když se naše postavy setkají vlastně  nahodile, má to pro ně fatální následky. Až po letech dostanou šanci definitivně vyrovnat účty z dávné tragédie pomocí záchrany dívky, která se stala obětí takzvaného obchodu s bílým masem,“ prozrazuje Finger o své filmové dceři.

Stockholmský syndrom volně navazuje na minisérii Spravedlnost díky tématu, které opět staví hrdiny nejen na hranu zákona, ale i vlastního svědomí a morálky. Další role vytvoří Zuzana Mauréry nebo Martin Pechlát, točí se v Opavě, Ostravě a Havířově, pak se štáb přesune do Beskyd a Prahy.