Diskuze

Do kin míří zakázaný cestopis, v němž Češi zachytili soumrak Tibetu

S výjimkou badatelů z Národního filmového archivu věděl o jeho existenci jen málokdo. Pozapomenutý cestopis z roku 1954 Cesta vede do Tibetu, který se dočkal mezinárodních cen i domácích zákazů, se nyní vrací do kin díky tematickému distribučnímu projektu Dech hor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Viděl jsem mezi svátky a fakt nechápu, jak to mohlo být zakázané.. komentář čistě budovatelský jako vystřižený z 50. let, většina zaberu jsou nadšení dělníci rubajici skálu pro novou silnici, kdy největší zápletku tvoří velká voda, s níž si musí poradit .. Tibetane tam vítají čínský technologický pokrok, včetně lékařské pece..

Jediný důvod zákazu mě napadá snad jen to, že tehdejší člověk musel být izolován od všeho zvenčí, i když to nebylo ideologicky závadné..

2 0
možnosti
LM

I kdyby se to vysilalo denne na Barandove a na Slagru, tak to bohuzel na soucasnem stavu spolecnosti nic nezmeni.... ale uz se na to moc tesim.

2 0
možnosti
JP

J74a82n 48P90a83l82á72t

18. 1. 2019 7:12

Pan prezident pohrda a varuje pred temito ztroskotanci a samozvanymi cestovateli, kteri se v zajmu prazske kavarny odtrhli od vlastniho lidu a s pocitem vlastni nadrazenosti podkopavali politiku jedne ciny.

6 6
možnosti
EJ

Můžete sdělit, kdy pan prezident použil termín samozvaní cestovatelé?

1 0
možnosti
ZS

To se panu prezidentovi asi moc líbit nebude.

Jelikož nepředpokládám, že by to promítali někde poblíž, nezbývá než doufat, že se film dříve nebo pozdji objeví na ČT2.

7 1
možnosti