Ceny za dabing získali Jana Štěpánková a David Prachař

Cenou Františka Filipovského, udělovanou za nejlepší mužský a ženský herecký výkon v dabingu, ocenilo v sobotu 16. září město Přelouč Janu Štěpánkovou za roli Mary ve filmu Cesta dlouhým dnem do noci a Davida Prachaře za Quida ve filmu Život je krásný. Stali se již šestými držiteli této prestižní ceny, udělované Filipovského rodným městem.

Zvláštní cenu za mimořádné dabingové zpracování televizních nebo filmových snímků různých žánrů, kterou letos rodiště mistra dabingu udělovalo poprvé, získali letos autoři české verze seriálu Simpsonovi. Cenu Herecké asociace za celoživotní mistrovství v dabingu udělilo prezídium této asociace Věře Galatíkové, Josefu Langmilerovi, Luďku Munzarovi a Josefu Vinklářovi.

Cenu Nadace Český literární fond udělovanou za mimořádnou kvalitu literární složky audiovizuálního díla si z Přelouče odvezla Daniela Margoliusová za překlad k filmu Zamilovaný Shakespeare, cenu Nadace ČLF za celoživotní mimořádnou dabingovou tvorbu udělila porota režisérovi Zdeňku Coufalovi.

Za mimořádné dabingové zpracování hodnotného audiovizuálního díla získal ocenění Českého filmového a televizního svazu film Zamilovaný Shakespeare, který ozvučil Tomáš Bělohradský.

Herec David Prachař převzal v Přelouči Cenu Františka Filipovského za nejlepší mužský herecký výkon v dabingu. Byl oceněn za Quida ve filmu Život je krásný. Vlevo je Kateřina Brožová, která byla nominována na Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon.

Věra Galatíková rozdává autogramy svým fanouškům poté, co v Přelouči převzala Cenu Herecké asociace za celoživotní mistrovství v dabingu. Věra Galatíková byla oceněna spolu s Luďkem Munzarem, Josefem Vinklářem a Josefem Langmilerem.

Josef Vinklář (vlevo) a Josef Langmiler převzali v Přelouči Cenu Herecké asociace za celoživotní mistrovství v dabingu. Vinklář a Langmiler byli oceněni spolu s Luďkem Munzarem a Věrou Galatíkovou.

Luděk Munzar (vlevo) převzal v Přelouči Cenu Herecké asociace za celoživotní mistrovství v dabingu. Munzar byl oceněn spolu s Josefem Vinklářem (vzadu), Josefem Langmilerem a Věrou Galatíkovou. Vpravo moderátor galavečera Tomáš Skála.

Josef Vinklář, Luděk Munzar, Věra Galatíková a Josef Langmiler převzali v Přelouči Cenu Herecké asociace za celoživotní mistrovství v dabingu.