Jakub Nemčok v seriálu #martyisdead

Jakub Nemčok v seriálu #martyisdead | foto: Bionaut

Mezinárodní cenu Emmy může získat český seriál #martyisdead

  • 1
Jako historicky první český seriál může příběh o kyberšikaně #martyisdead získat mezinárodní televizní cenu Emmy. Trofeje se letos udílejí online, přenos lze v pondělí 23. listopadu sledovat na internetu.

Mezinárodní akademie televizních umění a věd rozdává ceny každoročně v New Yorku. Letošní ceremoniál 48. ročníku budou nominovaní i hosté sledovat na síti, předávání cen se na dálku zúčastní i česká delegace v čele s producenty seriálu Milanem Kuchynkou a Vratislavem Šlajerem. 

Z natáčení seriálu #martyisdead

Osmidílný internetový thriller #martyisdead, který má šanci v kategorii krátkých seriálů, zachycuje stinnou tvář sociálních sítí a jejich osudový zásah do života patnáctiletého chlapce Martina v podání Jakuba Nemčoka. Režisér Pavel Soukup točil podle scénáře od Jaroslava T. Mišky a Jana Stehlíka. 

Seriál, v němž hrají  Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka nebo Andrej Polák, už má ceny z festivalů v Austinu či Marseille. Titulní smrtí Martyho příběh nekončí, na jaře 2021 plánují tvůrci uvedení jeho volného pokračování nazvané #annaismissing.