Kryštof a Matěj Hádkovi ve filmu Kobry a užovky | foto: ČT

Bratři Hádkovi se opět sejdou před kamerou. Točí film Úhoři mají nabito

  • 2
Vladimír Michálek chystá nový film Úhoři mají nabito, ve kterém se po snímku Kobry a užovky znovu potkají sourozenci Kryštof a Matěj Hádkovi. Příběh party, které se vymstí hra na Robina Hooda, se začne natáčet koncem července na Šumavě.

Mohli by šplhat po lezeckých stěnách, potápět se, hrát paintball. Ale to podle názoru kamarádů, kteří hledají únik ze svých všedních životů, není dostatečná zábava. Potřebují víc adrenalinu, shrnují tvůrci děj příběhu, v němž se diváci sejdou také s Jiřím Vyorálkem, Annou Kameníkovou či Patrikem Holubářem.

„S Petrem Pýchou pracujeme na scénáři snímku přibližně tři roky a s vybranými herci se na některé role připravujeme skoro rok,“ říká Vladimír Michálek.

„Děj se odehrává na malém městě v Pošumaví, které je mi velice blízké. Film Úhoři mají nabito by se měl stát otiskem dnešní doby, ovšem doby viděné s ironickým nadhledem,“  zdůrazňuje režisér. 

Černá komedie sleduje partu, která si hraje na příslušníky zvláštních jednotek. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturní domy, do svých akcí zatahují nic netušící okolí. Připadají si jako Robin Hood s heslem „Bohatým brát, chudým dávat“. Až jednou se octnou v nesprávný čas na nesprávném místě.

„Myslím, že by to mohla být trochu jiná komedie, než na jakou jsme u nás zvyklí. Rozhodně se těším na spolupráci s Vladimírem Michálkem a se zbytkem obsazení, je velmi atraktivní. Navíc se před kamerou opět potkám se svým bratrem,“ líčí Kryštof Hádek. Premiéra se plánuje na únor 2019.