Amerika volila nejoblíbenější herce

Julia Robertsová a Mel Gibson se loni v očích americké veřejnosti stali nejoblíbenějšími herci stříbrného plátna a John Goodman získal stejný titul v kategorii herců z nových televizních show. Výroční ceny zvané People's Choice, které tradičně vycházejí z výsledků rozsáhlého telefonického průzkumu Gallupova ústavu, byly za rok 2000 vyhlášeny v noci na pondělí v Pasadeně v přímém přenosu stanice CBS.

Robertsová, o níž se mluví jako o kandidátce na hereckého Oscara za snímek Erin Brockovich, byla favoritkou těchto anketních cen. Podobně na tom byl Gibson, jenž si loni připsal dvě velké role: v Patriotovi a ve snímku Po čem touží ženy, který se do tuzemských kin chystá počátkem března. Goodmanovi, populárnímu již díky cyklu Roseanne, pomohla nová televizní série Normal, Ohio.

Podrobnosti o soutěži najdete ZDE.

Z diváckých hlasů Amerika zpravidla odhaduje, jak by mohly dopadnout další filmové či televizní soutěže včetně vrcholného oscarového klání. Velké šance se například dávají Jimu Carreymu, který z ankety vyšel jako nejoblíbenější komik - loni vévodil filmům Grinch a Já, mé druhé já a Irena.

Z televizních hvězd oceněných diváky má obdobné vyhlídky například herečka Jennifer Anistonová ze seriálu Přátelé označovaného za megahit; shodou okolností uvádí od pondělí ČT1 první díly už šesté řady. Přátelé získali také Poeple's Choice za nejoblíbenější komediální seriál a Pohotovost, v tuzemsku rovněž známá, pak za seriál dramatický.

Nejlepšími hudebními interprety zvolili Američané countryové hvězdy Garth Brookse a Faith Hillovou; nejlepší skupinou je chlapecký kvintet 'N Sync.

Faith Hillová přebírá cenu People´s Choice 2000.

Herci z televizního seriálu Přátelé (Friends) Jennifer Annistonová (vlevo), David Schwimmer (uprostřed) a Lisa Kudrowová přebírají cenu People´s Choice 2000.

Herec David Schwimmer

Herec Michael Clarke Duncan při předávání cen People´s Choice 2000.

Herec Mel Gibson při předávání cen People´s Choice 2000.

Herečka Jennifer Annistonová při předávání cen People´s Choice 2000.

Herečka Julia Robertsová přebírá cenu People's Choice.