Jan Tříska v novém filmu Šílení

Jan Tříska v novém filmu Šílení | foto: Produkce filmu

Tříska možná zažije velký comeback

  • 1
Herec Jan Tříska, který už tři desítky let žije ve Spojených státech, se opět možná vrátí na české divadelní jeviště.

Herec přijede příští týden do Prahy kvůli uvedení nového filmu Jana Švankmajera Šílení. Bude zde zároveň jednat s režisérem Janem Hřebejkem o účinkování v nové divadelní hře.

Podrobnosti o připravovaném projektu však herec neprozradil. Proslýchá se, že by mělo jít o novou hru, kterou chystá režisér Jan Hřebejk v pražském Divadle na Jezerce.

"Zatím mohu k tomu jen říct, že se počítá s tím, že se pan Tříska s Janem Hřebejkem sejdou. A budou jednat o možné budoucí spolupráci," uvedla pro iDNES mluvčí Divadla Na Jezerce Naďa Machková.

Inscenace je zatím ve fázi příprav. "Hra se nyní překládá," dodala Machková.

Tříska, který před odchodem do exilu v roce 1977 hrál na předních pražských scénách, včetně Národního divadla, má v Praze naplánovaná ještě další dvě pracovní setkání o budoucích projektech, ale ani o nich se zatím nechce šířit.

"Nejen z pověrčivosti, ale i proto, že to ještě není tak daleko," řekl ČTK na půdě Českého centra v New Yorku.

Na premiéru Šílení, která se má konat 17. listopadu, se Tříska těší.  "Ten film se zdá být znamenitý, ale zároveň asi vzbudí spoustu nevole, protože je to film o markýzi de Sade, což byl velký rouhač proti Bohu a přírodě a snažil se už tenkrát nazývat věci pravým jménem," domnívá se Tříska. - více o filmu + trailer ZDE