Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Akoreacro

LeDní Letná zve na Silvestr v šapitó. V Brně se bude swingovat

  • 0
Oslavy konce roku se blíží a divadla, hudební kluby a další kulturní instituce po celém Česku pro své návštěvníky připravily silvestrovské programy. Pražané můžou do nového roku vstoupit ve společnosti akrobatů a cirkusových umělců, v Brně zase v rytmu swingu.

Mezinárodní festival LeDní Letná zve na silvestrovskou oslavu do vyhřátého stanu na holešovickém Výstavišti od 18.30. Chystá se Silvestr plný nového cirkusu, electroswingu, živé hudby a akrobacie. V průběhu večera zahrají Melody Boys, sólisté orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky a zatančí třeba swingová formace Zig Zag & Swing.

Pro milovníky divadla si připravilo program Studio DVA, které se s posledním dnem roku rozloučí třemi reprízami inscenace s Karlem Rodenem a Janou Krausovou Sex pro pokročilé, na které později ve 23.15 naváže program Prodloužená ve foyer s kapelou The Brownies a improvizovanou restaurací.

Slavit se bude i ve Státní opeře, kde si návštěvníci od 19 hodin zkrátí čekání na příchod nového roku Straussovou operetou Netopýr. Po představení má být připraven rozmanitý raut a novoroční přípitek s přítomnými umělci. Otevřeno bude do půl třetí.

Legendární brněnský Klub Fléda se s letošním rokem rozloučí v rytmu electroswingu. O ten správný zážitek se od 21. hodin postará ostravská kapela The JazzCake nebo Swing Thing & Papa Django.

Tanečně se rozlouží i Janáčkovo divadlo Brno. Program začíná v 18.45 a v plánu je vystoupení zpěvačky Ivy Bittové, ale také třeba Ilona Csáková. K tanci později zahraje DJ Schafff.

V Plzni se zase návštěvníci mohou celý den loučit s evropským projektem Plzeň 2015. Naposledy mají šanci vyrazit do Muzea loutek na expozici o loutkáři Jášovi Suchém. V prostoru DEPO 2015 se pak naposled představí současný design.