Bolek Polívka a Rychlé šípy

Bolek Polívka a Rychlé šípy - Bolek Polívka diskutuje s představiteli inscenace Rychlé šípy na své farmě v Olšanech | foto: Slovácké divadlo

Rychlé šípy besedovaly u Polívky

  • 2
Herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti dostali opět zajímavou nabídku. Na farmu do Olšan je pozval věhlasný Bolek Polívka. Důvodem návštěvy bylo natáčení jeho televizní Manéže, kde by měli vystoupit aktéři komedie Rychlé šípy.

"Nabídka od pana Polívky přišla poté, co se o Rychlých šípech dozvěděl od svých přátel a poté, co je zhlédl v jeho divadle," vzpomíná na cestu do populárního televizního pořadu mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník.

Po několika telefonátech a vyměněných mailech přišlo i pozvání na farmu. Herci nezastírají, že se do Olšan, kde Polívka i s rodinou bydlí, těšili, ale že zároveň nevěděli, jak bude schůzka probíhat, protože bohémství nejpopulárnějšího českého klauna je pověstné.

"Byli jsme nakonec překvapení, jak byl Bolek vstřícný," pokračuje Kubáník. "Měli jsme pocit, že trávíme dopoledne u starého dobrého kamaráda. Co ten o nás všechno věděl, jak byl informovaný o našem divadle. Kromě toho byl velmi milý a pořád si pochvaloval, že může být mezi svými," říká Josef Kubáník.

Populární herec a držitel několika Českých lvů nešetřil ani svými proslulými bonmoty, když například na adresu popularity uherskohradišťského divadla pronesl: "V Brně měli dřív komplexy z Prahy a teď už mají komplexy i z Hradiště."

Při práci na scénáři Manéže bylo taky hodně veselo, když herci například zjišťovali, jak se řeknou Rychlé šípy ve francouzštině či v italštině nebo když společně přemýšleli, jak by to vypadalo, kdyby Rychlé šípy vpadly do dnešního světa zkaženého šoubyznysem. To byl nakonec stěžejní bod, který bude tvořit kostru televizního vystoupení.

Člověk neznalý situace by řekl, že herci strávili celé dopoledne vyprávěním vtipů a historek, ale režisér Manéže Rudolf Chudoba věděl své: "To je tak pokaždé. Vypadá to, že Manéž nikdy nemůžeme dát dohromady. Ale Bolek moc dobře ví, co bude fungovat, a proto je pořad tak populární."

Prací na scénáři návštěva neskončila. Oblíbený herec provedl své uherskohradišťské kolegy i stájemi a samozřejmě, že se mimo jiné zpívala i písnička My jsme Valaši, jedna rodina.

Nejvíce si valašský král notoval se Zdeňkem Trčálkem pocházejícím z okolí Vsetína. "Když se Zdeněk Trčálek večer z farmy vrátil, bylo na něm vidět, že si s sebou přináší nezapomenutelné vzpomínky," uzavírá Josef Kubáník.

Druhý den si herci s Polívkou opět telefonovali a domluvili se na další návštěvě, i když přesné datum ještě nepadlo. "Rozhodně však zůstáváme přáteli," ukončil hovor Polívka. Manéž by se měla v Brně natáčet v polovině května.