VIDEO: Vlítli sem z protidivadelního. Čtvrtníček reaguje na zrušení premiéry

  • 24
Po svém vysvětluje Petr Čtvrtníček důvody zrušení chystaného představení Děvčátka, na slovíčko v Divadle Na zábradlí. Inscenace se měla zabývat vývojem sexuální výchovy v Česku.

„Bylo to strašně rychlý. My jsme měli pár dní před premiérou Děvčátek a vlítli sem z protidivadelního,“ odhaluje ve své klasické poloze herec Petr Čtvrtníček pravé důvody, proč pražské Divadlo Na zábradlí zrušilo chystanou novinku pouhé tři dny před premiérou.

Umělecké vedení divadla nebylo spokojeno s výsledným tvarem, který pod vedením Marka Najbrta a Pavla Klusáka vznikl, tak se s tvůrci a herci dohodlo na úplném zrušení premiéry.

„Tak jsme zase na začátku. Musíme udělat něco novýho. Divadlo, to je věčnej boj,“ uzavírá herec ve videu, které scéna nahrála na svůj Facebook.

Divadlo Na zábradlí v postu rovnou láká na příští sezonu, kdy se diváci můžou těšit mimo jiné Balzacovy Ztracené iluze v režii Jana Mikuláška, novinku Na břevno v režii Jana Prušinovského či závěrečný díl Jařabova britského triptychu nazvaný Tajný agent.