Diskuze

Kvůli konci Zaorálka na kultuře bombardují profesní spolky vládu dopisy

Rozporuplné reakce vzbuzují informace o výměně ministra kultury. Několik asociací adresovalo dopisy premiérovi Andreji Babišovi i šéfovi ČSSD Janu Hamáčkovi, aby od výměny Lubomíra Zaorálka za Jana Birkeho upustili. Ohrozí tím prý kontinuitu více než roční práce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Granty domluveny a ted takove vidle

1 2
možnosti
JS

Zaorálek se hnusně zachoval vůči p. Šporclovi, když v přímém ČTV přenosu práskl, že pan umělec obdržel cca 700.000 Kč ze státního rozpočtu, a toho že chtějí za ministra?! Šmardu na ně, ten je už srovná!

0 0
možnosti
OT

Dočetl jsem ke jménu Tomáš Magnusek. Tak to jo, jestli ten mluví za kulturu a chválí Birkeho, pak jsou všechny věci na svém místě a je to v pořádku. Poté co jsem kdysi viděl Pamětnice mi vstávají chlupy na těle hrůzou jen to jméno uslyším. Ostatně, hodnocení jeho věcí na csfd hovoří za vše...

0 0
možnosti
RO

R68o78m14a94n 17O68l47á32c32h

12. 4. 2021 20:18

Czech Made Man je těžce nedoceněný film - ale jak na csfd vidíte, své fanoušky má.

0 0
možnosti
OB

Najednou se všichni bijí za ministra Zaorálka,slíbil jim peníze a teď se bojí že nový ministr Birke jim je nedá.

1 2
možnosti
KT

Jasně když se kompenzují nic nedělající zaměstnanci, živnostníci a pod., to je v pořádku. Když jde o kulturního pracovníka, hned nastane řev a závist.

0 0
možnosti
RV

Ještě je varianta, že zahraničí vezme Havlíček a předá resort dopravy Birkemu. Ten má určitě větší přehled o dopravě, než o kultuře.

0 0
možnosti
JC

O dopravě roušek z Číny?

0 0
možnosti
RV

Divím se, že na zahraničí nešoupli Birkeho. Jako místopředseda správní rady "Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce" by měl ty nejlepší předpoklady. :-P

3 1
možnosti
MM

CssD ať už zmizí a s ním Bartoš a Babiš

1 1
možnosti
PE

P23e34t50r 90E78b85r

12. 4. 2021 12:09

Toto je demokracie. Sjezd ČSSD se vyslovil. Petříček důvěru spolustraníků nemá, Hamáček ano.

1 1
možnosti
JH

Nemá ji k vedení strany. Ministerstvo je trochu jiný sport, ne?

2 0
možnosti

No jo, holt je ministerstvo kultury taková popelka. Podobně jako školství, místní rozvoj a životní prostředí. Bohužel.

1 0
možnosti
MK

Přes MŠMT i MMR tečou veliké peníze, popelkami bych je nenazval.

2 0
možnosti
JV

Prča je, že všichni nadávají na ministry dokud jsou ve funkci. V okamžiku jejich odchodu se zvedá vlna nesouhlasu a najednou byli všichni spokojeni. A není to jen o kultuře, že...

4 0
možnosti
JM

to bude tim, ze u tyhle vlady si clovek rika, ze tam uz nemuze prijit nic horsiho a oni se pokazdy prekonaj a nekoho horsiho najdou. Pak budete chtit radsi udrzet i hlupaka, aby nebyl nahrazen jeste vetsim hlupakem.

Co se tyka tyhle konkretni zmeny, tak Zaoralek o kulture vubec nic netusil. Rok trvalo, nez se v tom zacal trochu orientovat a ted ho zase vymenej za nekoho, kdo o tom nic nevi, coz v tuto chvili, kdy je potreba rychle jednat, skutecne neni nejlepsi napad.

3 0
možnosti