V Hradišti budou britské filmy

Uherské Hradiště - Přes třicet celovečerních a dvacet krátkých snímků nabídne sedmý seminář britského filmu, který se uskuteční od 6. do 9. prosince v Uherském Hradišti v rámci Zimní filmové školy. "Spolupracujeme s asociacemi českých a slovenských filmových klubů, britskými filmaři a ministerstvem kultury," řekl Jiří Králík z pořádající Městské správy kin v Uherském Hradišti.

Sedmý ročník zahájí filmy Richarda Lestera. "Je především režisérem komediálních titulů. Na počátku své tvorby se proslavil filmy se skupinou Beatles. V roce 1965 získal Velkou cenu v Cannes za film Fortel a jak ho získat," připomněl Králík.

Ve druhé části zhlédnou diváci jedenáct filmů členů skupiny Monty Python, kteří jsou známi především kolektivními díly.

Ve třetí části promítnou organizátoři úplnou kolekci filmů z přehlídky Projekt 100 pro příští rok. Součástí semináře je i uvedení filmů, které se chystají do distribuce nebo promítání snímků z jiných přehlídek, které se nakonec v jejich programu neobjevily.

Přihlášky na Zimní filmovou školu mohou zájemci posílat na adresu Městská kina, kino Hvězda, nám. Míru 951, Uherské Hradiště, tel: 0632/553617, fax: 0632/553790. email: kino@hawaii.cz.

,