Svěrák a Vetchý uvedou velkofilm

Ostrava - Režisér Jan Svěrák a herec Ondřej Vetchý zavítají v pátek odpoledne do ostravského kina Vesmír, aby zde uvedli projekci nového českého velkofilmu Tmavomodrý svět. Snímek nejprve začíná v padesátých let a poté retrospektivně přibližuje osudy Františka Sláma - bývalého západního letce a válečného hrdiny, který je nyní nepřítelem lidu. "Kdysi elitní stíhač RAF je uvězněn na Mírově, kde místo s palbou německých letounů bojuje se zápalem plic."
Tady potkává bývalého nacistu, doktora Blaschke a písmomalíře Vildu , kteří se zájmem naslouchají jeho dramatickému příběhu odvahy, přátelství, lásky a zrady.

Dlohoočekávaný snímek vyprávějící o dramatických osudech českých letců za druhé světové války patří k nejdražším projektům české kinematografie. Vedle speciálních efektů, kterým předcházela téměř dvouletá příprava a scénáře zavedeného Zdeňka Svěráka nabízí zajímavé herecké výkony.

V hlavní roli exceluje Ondřej Vetchý, coby František Sláma. Ve snímku se však objeví například také Oldřich Keiser.  Slavnostní uvedení Tmavomodrého světa bude o půl šesté.

Tmavomodrý svět - pohlednice 1.