Porota vybrala semifinalisty Bohemia talentu

J i h l a v a - Hudební soutěž Bohemia talent (Mladá píseň Jihlava) zná už své semifinalisty. Ve dnech dvacátého druhého až dvacátého čtvrtého března se v jihlavském domě kultury uskutečnila semifinálová část festivalu. "Semifinále bylo na velmi vysoké úrovni. Úroveň měly především pěvecké výkony účastníků," uvedl člen poroty a ředitel DKO Jihlava Radek Blecha.

V porotě kromě Blechy zasedli Krasimir Marinov coby prezident festivalu, předseda poroty zpěvák Michal David, Tomáš Koukal z kulturního odboru Magistrátu města Jihlavy, Luboš Lauterbach, Michal Pešout, Richard Bergman a členové kapely SLS Zdeněk Šulc a Michal David II.

Do finále festivalu, které se uskuteční dvacátého šestého května v jihlavském domě kultury, postoupilo deset finalistů z celé České republiky, jmenovitě Michal Hudček, Pavel Batěk, Žaneta Kantorová, Irena Kousalová, Duo Linda Koutná a Lenka Šebková, Lenka Molová, Alexandra Skopalová, Edita Valentová, Jan Vytásek a Petra Záklasníková. "V sobotu se uskutečnilo vyhlášení finalistů, následně finalisté absolvovali rozhovory potřebné pro reprezentační brožuru, která bude vydána k finálovému večeru. Ze stejných důvodů následovalo také fotografování," dodal Blecha.

Deset finalistů bude soutěžit o přízeň poroty ještě jednou. Na slavnostním galavečeru, kde budou vystupovat po boku známých osobností populární hudby. Zároveň však budou mít mladí hudebníci možnost zaujmout také diváky, kteří i letos budou hlasovat pro nejlepšího zpěváka či zpěvačku.
Hosty letošního slavnostního finále mají být kromě jiných také zpěvák Michal David a Peter Nagy.