J.A.R. zahrají ve Vagonu

H a v l í č k ů v B r o d - Rockový klub Vagon nabízí svým návštěvníkům každý týden nejzajímavější hudební seskupení. Po úspěšném koncertě skupiny Monkey Business se v pátek večer v klubu objeví skupina J.A.R. Skupina zahraje na koncertu svůj obvyklý repertoár, v němž nebudou chybět písně z dvojalba Frtka – Mydli-to! nebo z posledních alb Mein Kampfunk či Homo Fonkianz.

Skupina J.A.R. je známá svou rozdílností povah. Každý z muzikantů má odlišný výraz. Drsný projev rapujícího Oty Klempíře a Michaela Viktoříka, citlivý zpěv Dana Bárty, disko zvuky kláves Romana Holého, jazzový saxofon Františka Kopa a umění bubeníka Pavla Zbořila a podobně laděného basisty Roberta Balcara tvoří dohromady neobyčejnou směsici hudby, která je vysoko ceněna jak u odborných hudebních kritiků, tak laické veřejnosti.

Formace J.A.R. se na české scéně pohybuje přes deset let a členové skupiny si své vlastní hudební touhy realizují ve svých sólových projektech. Důkazem mohou být dnes již zaniklí Sexy Dancers Romana Holého a Dana Bárty nebo současná kapela Romana Holého Monkey Business.

Dan Bárta navíc zpívá sólově a stal se nejlepším zpěvákem při udílení letošních Cen hudební akademie. J.A.R. je skupinou, kde se střetává několik různorodých stylů. Tím se skupina odlišuje od svých muzikantských kolegů. Na příští týden klub připravuje již druhý ročník minifestivalu s názvem Colour Blues in Vagon.

"Minulý festiválek měl u návštěvníků obrovský úspěch. Proto jsme se na něj rozhodli navázat druhým ročníkem," uvedl provozovatel klubu Vagon Petr Miksa. Návštěvníci se tak mohou v neděli patnáctého dubna těšit od osmnácti hodin na skupiny Kaderus Blues, Tony Blues Band, Černý mosty, Traffic Jam, Duro and Friends a Vrabec v srsti.