Děti vyhrály počítače a svačinu na celý rok

Zlín - Do ankety o nejoblíbenějšího herce mezi dětmi v rámci mezinárodního filmového fetivalu pro děti a mládež ve Zlíně přišlo na 40 tisíc lístků. Nejoblíbenější herečkou se stala Jiřina Bohdalová a mezi herci Martin Dejdar. Pořadatelé také vylosovali výherce z řad dětí, které daly svůj hlas hercům. Vítězové dostali počítače, horské kolo nebo také svačinu na celý rok zdarma.
V článku najdete seznam výherců.

Ateliéry Bonton Zlín, hlavní pořadatel filmového festivalu, vyhlásily anketu o nejoblíbenějšího českého i zahraničního herce a herečku s názvem Hledejte s námi! v dubnu letošního roku.

Sto tisíc anketních lístů rozdali na základních školách po celé republice. Anketní lístky byly otištěny i v časopisech Cinema, Ohníček, Vlasta, Květy, Sluníčko, Mateřídouška, Svět kina a v dalších. Oblíbení filmoví herci se hledali do 15. května.

Hlavní cenu (osobní počítač a FRUTOS – zdravou svačinku od Yoplait na celý školní rok) získal Ondřej Telecký z Karlových Varů, počítač a horské kolo získala Monika Dytrichová z Prah a další počítač dostane Helena Juráková ze Zlína.

Dalších třicet cen získali Karolinka Bednářová z Poličky, Eliška Přibylová z Valdic, Ondřej Klusák ze Svitav, Pavel Vícha z Hodonína, Veronika Golková z Ostravy–Dubiny, Nikola Nejedlý z Jablonce nad Nisou, Kuba Flajsar z Hodonína, Filip Kavalír z Prahy, Roman Kábrt z Trutnova, Zdeněk Staněk z Písku, Matouš Tkadleček ze Zádveřic, Martin Marek z Kaplic, Ladislava Mečárová z Prahy, Tomáš Mráz ze Strakonic, Jakub Jahnl z Berouna, J. Parízek z Chomutova, Martin Šanc z Kutné Hory, Růženka Olejníková ze Slopného, Tomáš Koliba z Hodonína, Tereza Faitlová z Napajedel, Eva Novotná z Prahy, Barbora Janovská z Otrokovic, Bára Vysloužilová z Kladna, Petra Willerthová z Ostravy, Petra Černá z Teplic, Ondřej Šesták ze Zvěřínku, Michaela Janáková z Rokytnice nad Jizerou, Jakub Král z Mohelnice, Lucie Synková z Hradce Králové a Vratislava Dvořáková z Řevnice.