ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Zloděj chtěl zamaskovat krádež, tak zapálil hotel se spícími hosty

  • 7
Policie chytila žháře, který založil požár v hotelu se spícími hosty na Chebsku, aby tak přikryl krádež. Muž přitom ukradl jen pár tisícovek, napáchal ovšem škodu za 340 tisíc korun.

Událost se stala na začátku března v jednom z lázeňských domů v Lázních Kynžvart. Obviněný devětadvacetiletý muž z Plzeňska se tehdy uprostřed noci vloupal do tamní restaurace, odkud ukradl několik tisíc korun. V místnosti pak ve snaze krádež zamaskovat založil požár.

„Oheň se rozšířil a poškodil stavební konstrukce, zařízení a vybavení lázeňského domu. Kromě toho požár zničil uskladněné zboží. Několik ubytovaných osob se nadýchalo zplodin a záchranáři je museli ošetřit,“ popsal březnovou událost krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pachatel z místa utekl a nechal za sebou škodu za 340 tisíc korun. Kriminalisté ho nyní stíhají za krádež a poškození cizí věci.

„Muži, který se v současné době nachází ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, hrozí v případě prokázání viny až tři roky vězení, neboť se krádeže dopustil opakovaně,“ doplnil k případu mluvčí.