Diskuze

Úmrtnost byla extrémní v únoru, kraj se vylidňuje, říká statistička

Sčítání lidu absolvovala drtivá většina obyvatel Karlovarského kraje elektronicky. Nejaktivnější byly malé vesnice, na opačné straně žebříčku jsou obce zaměřené na cestovní ruch. „Kolik lidí se ve skutečnosti sečetlo, zjistíme až v průběhu zpracovávání výsledků nejdřív na přelomu roku,“ říká vedoucí oddělení informačních služeb Krajské správy Českého statistického úřadu Martina Soukupová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

P70e54t97r 97F65á87b10e77r73a

24. 5. 2021 23:10

Více než k čemu se sčítání dělá a kde se dat využije, mě zajímá jak s těmito daty a jestli vůbec bude pracovat krajská vláda. Je jasné, že výsledek není valný a nepředpokládám od současného vedení ani nejmenší snahu o změnu. Spíš mě to ujišťuje o zbytečnosti 14ti krajového dělení republiky. Jen se rapidně zvýšil počet korýtek, kulantně řečeno. Minimálně to tak vypadá. V tomto kraji je problém vše, od základní dopravní obslužnosti po třeba kvalitu silnic ve správě kraje, takové každodenně viditelné potřeby občana.

0 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, jak asi vyčte ty údaje co uvádí, když stejně většina lidí tam uvádí nesmysly, jen aby to měli co nejdříve z krku. Podle mého je to nesmysl a přežitek, obzvlášť v době, kdy lze většinu informací sdílet a existuje taková chytrá počítačová síť, občas se jí říká internet.

2 6
možnosti
MM

Nesmysly uváděla možná tak vaše sociální skupina.

3 0
možnosti
PU

P33e15t84r 68U31r14b53a60n

23. 5. 2021 11:46

To jsou hrozny kecy.

Hasic jede hasit.

Ponikatel jde podnikat.

Ani jeden z nich se vasimi daty hrabat nebude. Uplne v pohode to vsichni zvladnou bez vas.

Priznejte si to - je to prezitek, je to zbytecnost, je to k nicemu, vsechna dulezita data davno mate a jen s tim vsechny otravujete.

8 8
možnosti
AP

Mínusáři ... kde jsou dostupná data z minulého sčítání a jak je veřejná správa či podnikatelé využili?

Já jen, že o tom byla hromada článků minule a pak se ukázalo, že z toho není nic.

0 2
možnosti
PK

Řekl bych že nejhůře musí být v prostoru sousedícím s Polskem a Slovenskem. Co bychom v mládí za to dali - otevřené resp. žádné hranice ke kapitalistům, kapitalismus i v NDR. Děláš tam, vyděláš, postavíš či zkrášlíš dům. Corona postihla lázně, zahraniční turisté zmizeli, ale propad byl všude. I Praha je zoufalá. Snad se to zlepší.

0 1
možnosti
PB

Proč nejhůř v prostoru se sousedícím Slovenskem a Polskem?

0 1
možnosti
MK

M67a51r59t77i34n 73K68r68a26l

23. 5. 2021 11:30

Vary jsou super, ale myslím, že vsadily trochu moc na ruskou kartu. Krajské město by mělo být motor úspěchu celého kraje a tady si nejsem jist, jestli strategie byla správná.

7 0
možnosti
MZ

Vyhozené peníze, kterě budou jinde chybět.

4 6
možnosti