Cizinec provozoval obří pěstírnu konopí, prozradil ho velký odběr proudu

  • 86
Jednu z největších pěstíren konopí v Karlovarském kraji odhalili policisté na Sokolovsku. Na stopu je přivedl neobvykle velký odběr elektřiny, na který upozornili energetici. Drogy by na černém trhu měly cenu několika milionů korun.

Policisté sledovali podezřelé místo poblíž Horního Slavkova několik měsíců. Jedním z důvodů bylo podle informací portálu iDNES.cz upozornění od energetické společnosti. 

Při razii pak kriminalisté zadrželi dvaačtyřicetiletého cizince, který v pronajatých budovách bývalého průmyslového areálu konopí pěstoval dva roky.

„V objektu jsme nalezli několik speciálně odborně upravených místností, kde se s pomocí chemických přísad, umělého osvětlení a zabudované ventilace pěstovalo konopí,“ popsal razii krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Kriminalisté na místě zajistili téměř 2 500 rostlin konopí různého vzrůstu až do výšky jednoho metru. Kromě toho zabavili kompletní vybavení pěstírny, dále několik kilogramů sušiny rostliny konopí a také několik set tisíc korun pocházejících z prodeje drog.

Konopí by na černém trhu mělo cenu několika milionů korun. Přesnou částku ale určí až odborná expertiza, na kterou rostliny a veškeré vybavení pěstírny putovaly.

Cizinec skončil ve vazbě. Je obviněný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Hrozí mu za to až deset let vězení,“ doplnil k případu mluvčí.