Konec hlediště z roku 1981. Žďárské divadlo má nový interiér, otevře ho Bartoška

  • 0
Razantní proměnou interiéru prošlo během léta žďárské Městské divadlo. Úpravy za přibližně 2,5 milionu korun jsou nyní těsně před dokončením; diváci budou moci do zrenovovaných prostor poprvé zavítat již v sobotu 23. září. Na tento den Kultura Žďár, městská organizace, jež divadlo provozuje, připravila představení Moje hra v podání Divadla Kalich s populárním hercem Jiřím Bartoškou v hlavní roli.

Zájemci si mohli lístky zakoupit za 1 500 korun, přičemž tisícikorunou podpořili právě opravy divadla. „Většina vstupenek byla prodána, ale kdyby měl někdo o lístky ještě zájem, nějaká volná místa tu pořád máme,“ řekla Tamara Pecková Homolová, ředitelka Kultury Žďár.

Renovace se dotkla hlavně hlediště pocházejícího z roku 1981. Z jeho podlahy zmizelo retro linoleum a nahradil jej koberec. Sbohem dostaly také staré sedačky – teď budou diváci sedět na nových a pohodlnějších. Jejich kapacita však zůstane zachována. Výměnou dále prošlo polstrování stěn a dřevěné prvky na okraji jeviště či balkonu.

Změna je jasně patrná i co se týče barev interiéru. Původně uvnitř dominoval zemitý odstín hnědé, nyní jsou prvky laděné do odstínů šedé. A aby nepůsobily oproti hledišti příliš kontrastně starší a jinak tónované prvky v předsálí, nový vzhled získalo i obložení baru či posezení v těchto prostorách.

Divadlo se těší ve Žďáře velké oblibě. Většina lidí chodí na představení v rámci předplatného, na odbyt jdou ale také lístky ve volném prodeji. Statisticky divadlo navštíví přes 20 tisíc diváků ročně.