(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Ledovka komplikovala provoz na silnici I/38, provoz stál v obou pruzích

  • 9
V brzkých ranních hodinách stála v obou směrech silnice I/38 u obce Štoky na Havlíčkobrodsku.Problémy se zledovatělou vozovkou byly také dalších místech v Kraji Vysočina.

„Problematická byla ráno především silnice I/38. Nejen u Štoků, ale i v úseku u Želetavy,“ potvrdila policejní mluvčí Dana Čírtková.

V dopoledních hodinách se však situace zklidnila. „Nemám informaci, že by byly ještě nějaké problémy,“ uvedla v 9:30 Čírtková.

Jedinou výjimkou byla silnice II/407 u obce Vápovice, kde se stala dopravní nehoda s lehkým zraněním. „Místo je zcela neprůjezdné,“ hlásila Čírtková. „I když se zdá, že je to nějaká silnice na konci světa, je to docela frekventovaná trasa, která spojuje Novoříšsko se státovkou,“ doplnila.

Podle dispečera krajských silničářů Aleše Hubeného byly v noci v kraji teploty nad nulou.

„O půlnoci byly tři stupně, ještě ve čtyři ráno se teplota držela půl stupně nad nulou, po páté hodině ráno spadla pod nulu a silnice začaly namrzat,“ řekl Hubený.

Podle meteorologů bude v pátek na Vysočině proměnlivá oblačnost se sněhovými přeháňkami. Teploty se budou pohybovat v rozmezí od minus dvou do dvou stupňů Celsia.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,