Vzhledem k tomu, že mají zimní druhy hub (na snímku jedlá a chutná penízovka sametonohá) zcela jinou strukturu dužniny než letní druhy, mráz je nespálí. Po oteplení mohou opět pokračovat v růstu. | foto: Jana Nedělková, MF DNES

Nebývalá úroda zimních hub. Sbírání pod sněhem je letos hitem

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Nosit z lesů na Vysočině plné koše hub i v zimě? Proč ne, stačí jen vědět, kam zamířit, nebo mít trochu štěstí. A pak samozřejmě znát druhy, které lze i v chladných měsících najít a následně bez obav konzumovat. Není jich sice tolik jako v hlavní sezoně, i laici se v nich ale díky tomu snadno vyznají.

K oblibě zimního houbaření kromě toho přispívá fakt, že lidé během nouzového stavu vyhledávají mnohem častěji aktivity v přírodě, a hub si tak více všímají. Poptávku po informacích ze strany tápajících sběračů registrují nyní také mykologové.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se