Celozrnná ciabata s kuřetem
Na 4 porce potřebujete
400 g kuřecích stehenních řízků, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 žluté papriky, 80 g majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička strouhaného parmazánu, 4 listy římského salátu, 4 celozrnné ciabatty, hrst lístků petržele, sůl, drcený černý pepř
1. Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem smíchaným se lžící olivového oleje. Osolte, opepřete a rozložte na pečicí plech. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15 až 20 minut.
2. Mezitím očistěte papriku a nakrájejte ji na silnější proužky. Na pánvi zahřejte zbylý olej. Vložte proužky papriky a na mírném ohni je opékejte do změknutí.
3. Majonézu smíchejte se strouhaným parmazánem, citronovou šťávou a špetkou drceného pepře. Listy římského salátu opláchněte a osušte.
4. Ciabatty rozkrojte. Řezy pomažte ochucenou majonézou a posypte petrželkou. Čtyři díly obložte salátem, pečenou paprikou a masem a zaklopte zbylými částmi.
Další recepty a tipy, co přibalit do piknikového košíku, najdete v časopise Žena a život č. 11, která je právě v prodeji. Tak neváhejte a nechte se inspirovat!
Připravila: Zdeňka Skokanová Němcová