________________________________________________________________
Výroba čokoládových úlomků
+ domácí temperování čokolády
Ingredience: čokoládové čočky (60% kakaa), mrazem sušené maliny, kokos, drcené kakaové boby
Potřebovat budete: kuchyňský teploměr, kovovou misku, teplou vodní lázeň, mísu s ledem na zchlazování a silikonovou podložku nebo plech vyložený alobalem na rozetření čokolády
Postup:
1. Čokoládové čočky vsypte do kovové misky. Tu postavte na horkou vodní lázeň a za stálého míchání ji rozpouštějte. Kontrolujte teplotu rozpuštěné čokolády, nesmí přesáhnout 60°C.
2. Misku s rozpuštěnou čokoládou postavte na ledovou lázeň. Stále ji míchejte a roztírejte, až zchladne na 29°C.
3. Pak čokoládu nalijte na podložku a rozetřete, aby byla všude stejně silná. Posypte vybranými ingrediencemi a nechte zatuhnout v teplotě okolo 20°C.
4. Po zatuhnutí čokoládu nalámejte na kousky.
_____________________________________________
Tipy cukrářky Edity Paulusové:
- Na domácí čokoládové úlomky si vyberte čokoládu, která neobsahuje žádný jiný tuk než kakaové máslo a 60% kakaa.
- Při rozpouštění je potřeba čokoládu míchat ode dna misky.
Ve chvíli, kdy čokoláda začne měnit konzistenci, změřte teplotu.
- Když při zchlazování cítíte, že čokoláda ode dna rychle tuhne, sundejte misku z ledu. Vraťte ji tam až po rozmíchání a pokračujte ve zchlazování na teplotu 29°C.
- Ve chvíli, kdy se ve zchlazené čokoládě začne tvořit za metličkou hustá stopa, dejte misku na ručník a po promíchání změřte teplotu.
Video krok za krokem najdete na našem Instagramu: