____________________________________________________________
NEPEČENÝ JOGURTOVÝ KOLÁČ
Příprava: 40 minut + tuhnutí
Porcí: 12
Ingredience:
Nepečený korpus: 240 g kulatých piškotů, 50 ml kokosového mléka, 50 g kokosu, 100 g másla
Náplň: 500 g bílého jogurtu, 100 g medu, 1 limetka, 100 ml kokosového mléka, 15 g sypké želatiny
Dohotovení: 2 lžíce medu, 2 lžíce šťávy z limetky
Postup:
1. Piškoty nadrťte najemno a smíchejte s mlékem. Nechte odležet. Pak k nim přidejte kokos a změklé máslo a vypracujte pevnou hmotu. Rozprostřete ji a umačkejte na dno i boky dortové formy s průměrem 22 cm, vyložené pečicím papírem.
2. Jogurt smíchejte s medem a limetkovou šťávou. Studené kokosové mléko vlijte do kastrůlku a rozmíchejte v něm želatinu. Po chvilce bobtnání mléko s želatinou zahřejte téměř k bodu varu. Horké vlijte do ochuceného jogurtu a pečlivě promíchejte. Nalijte do korpusu umačkaného ve formě a dejte do chladničky na šest hodin ztuhnout.
3. Po ztuhnutí vyndejte z formy. Povrch můžete polít medem smíchaným s limetkovou šťávou nebo ozdobit ovocem.