PENNY a kuchař Martin Škoda si pro vás připravili tip na slavnostní chlebíčky, kterými můžete oslnit třeba Silvestra!

NA POMAZÁNKU (5 PORCÍ)

220 g čerstvého sýra – žervé BONI, 1× uzená makrela nebo pstruh, šťáva zhruba z ½ citronu myBIO, velká snítka pažitky, 4 lžičky strouhaného čerstvého křenu, 1 menší cibule OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, sůl a černý pepř (podle chuti) PENNY, 1 lžíce olivového oleje SAN FABIO

Penny
Penny

Sýr dejte do misky a promíchejte se šťávou zhruba z půlky citronu, nastrouhaným křenem, jemně nasekanou cibulí, pažitkou, kapkou oleje, trochou soli a pepře. Chuť by měla být hezky vyvážená tak, aby byl zhruba stejně znát citron i křen. Přidejte dvě třetiny vykostěné na kousky natrhané makrely a špachtlí vše promíchejte. Podle potřeby dochuťte a nechte pomazánku chvíli odležet.

Penny

NA SERVÍROVÁNÍ

Snítka pažitky, 3 ředkvičky Plátky chleba pořádně potřete připravenou pomazánkou, přidejte kousek rybího masa a chlebíčky ozdobte nasekanou pažitkou a ředkvičkou.

Penny

ŠKODA NEVĚDĚT – Pomazánka bude chutnat dobře i s uzeným pstruhem nebo tolstolobikem, případně s pečenou rybou.

Dobrou chuť!

  14:00