Ricottová placka
? Čas na přípravu: 50 minut + chlazení
? Množství: 12 až 16 kousků
? Potřebujete: 400?g ricotty, 125?g měkkého krémového sýra nebo lučiny, 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje, 1 lžíci šťávy z citronu, vanilkovou esenci, 2 lžíce mandlové mouky, 2 vejce, stévii podle chuti, lesní plody na ozdobení
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Do větší mísy vložte všechny ingredience. Míchejte je, dokud se vám nevytvoří hladký krém.
2. Směs poté vlijte do formy o průměru 23?cm vyložené papírem na pečení. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 30–35 minut. Hotovou placku nechte alespoň 1 hodinu v lednici zatuhnout.
3. Nakonec vychlazenou ricottovou placku potřete domácí „nenutellou“ nebo avokádovo-kakaovým krémem, ozdobte borůvkami či jiným ovocem a servírujte.