Málokterý bonviván nezná vyhledávané champagne Piper-Heidsieck, o jehož prezentaci na českém trhu se stará Premier Wines & Spirits, distributor prémiových nealkoholických a alkoholických nápojů a vín. Ikonické champagne je známé pro svou výbornou chuť, výjimečnou kvalitu, ale i nevšední designové obaly svých lahví. V uplynulých letech představilo například limitovanou edici ve spolupráci s tenisovým turnajem Australian Open, edici Lipstick s obalem na lahev ve tvaru velké rtěnky nebo obal Perfume, který stejně jako Lipstick slouží zároveň jako chladič obsaženého vína. Champagne Piper-Heidsieck je známé i díky spolupráci s takovými módními ikonami, jako jsou Jean-Paul Gaultier nebo třeba Christian Louboutin.
Kvalita vín, každodenní poctivá práce a nepolevující vůle vyrábět ta nejlepší champagne na světě přináší značce Piper-Heidsieck své ovoce také na poli světových soutěží. Prioritou pro ni vždy byla kvalita bez kompromisů a neustálý inovativní přístup k výrobě. V rámci The Best Wine of the World Competition 2021 se výrobce champagne Piper-Heidsieck utkal s dalšími nejlepšími champagne domy světa. Úspěšně porazil své soupeře a odnesl si ocenění Best Champagne House of the World 2021. První kolo hlasování v soutěži probíhalo on-line a bylo založené na 3 milionech hlasů. Grand finále celé soutěže proběhlo v Helsinkách na konci roku 2020.
Champagne Piper-Heidsieck zakoupíte na www.1er.cz.
Champagne Piper-Heidsieck
Patří mezi nejoceňovanější šampaňská vína na světě. „Chci připravit víno hodné královny!“ Toto smělé zvolání otvírá první kapitolu v historii firmy Piper-Heidsieck. Větu pronesl Florens-Louis Heidsieck, syn protestantského pastora původem z Vestfálska, narozený v roce 1749. Poté, co se tento samouk a vizionář usadil v Champagne, oženil se s místní dívkou a v roce 1785 založil firmu zaměřenou na obchod s látkami a šampaňským – Heidsieck & Cie. Champagne, nejsevernější vinařská oblast Evropy, kde se tradičně pěstují tři odrůdy – Pinot Noir (rulandské modré), Pinot Meunier a Chardonnay, poskytuje díky kyselosti místních hroznů víno jedinečných vlastností. Tou nejpříznačnější z nich jsou bublinky, které se ve vínu poprvé objevily v 17. století. Zprvu šlo o přirozený a těžko ovlivnitelný proces, který se podařilo technologicky zvládnout až v 19. století. Prchavost bublinek dodávala vínu punc jedinečnosti, a proto nápoj záhy získal oblibu v aristokratických kruzích. A právě ve výrobě šampaňského se plně projevil Heidsieckův talent.