Treska s kari omáčkou
Suroviny: 800 g tresky, 1 citron, sůl, mletý černý pepř, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce kurkumy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 1 mrkev, 1/2 pórku, 150 g baby rajčátek, 250 ml smetany
?Postup:
1. Tresku opláchneme a osušíme. Nakrájíme ji na porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Šalotku a česnek nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na polovině másla. Přilijeme víno a vývar a svaříme napolovinu.
2. Mezitím opečeme na zbylém másle ochucenou tresku. Do omáčky přidáme kurkumu, hořčici, med a přivedeme za občasného zamíchání k varu.
3. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčátka přepůlíme. Vše dáme do omáčky a krátce povaříme.
4. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a podle chuti osolíme. Vložíme do ní opečené porce ryby a prohřejeme. Podáváme s rýži.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2381 kJ/569 kcal
Počet porcí/kusů 4