Treska s fazolkami
Suroviny: 150 g kuskusu, 250 g fazolek, sůl, 3 lžíce olivového oleje, 1 šalotka, 2 lžíce kari koření, špetka chilli, špetka drceného kmínu, 100 ml vývaru, 4 filety z tresky (po 150 g), 1 citron, 2 lžíce másla, kopr
Postup:
1. Kuskus připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Fazolky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 3 minuty. Pak je ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kari, kuskus, chilli, kmín a zalijeme vývarem. Krátce povaříme, přidáme fazolky, osolíme a vše už jen prohřejeme.
3. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Očištěné filety z tresky pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, dáme do pekáčku a poklademe vločkami másla.
4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Hotovou tresku podáváme s kuskusem a fazolkami. Zdobíme citronem a koprem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1405 kJ/336 kcal
Počet porcí/kusů 4