Vepřové maso s paprikou
Suroviny na 4 porce: 1/2 kg vepřové panenky, 1 lžíce oleje, 300 g zelené papriky, 2 cibule, 1/4 šálku sójové omáčky, 1/4 šálku švestkového vína, 2 lžíce cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
1. V pánvi rozpalte olej.
2. Do oleje vložte na tenké plátky nakrájené vepřové maso a restujte jej asi 2 minuty, až zhnědne.
3. Pak přidejte na nudličky nakrájené papriky a na větší kusy pokrájenou cibuli. Restujte dalších 6 minut, až papriky změknou.
4. V misce rozmíchejte sójovou omáčku, víno a kukuřičný škrob a tím zahustěte maso s paprikou.
Tip: Pokud použijete po 100 g zelené, žluté a červené papriky, budete mít talíř krásně barevný.