Krevetky s pastou Sambal
Suroviny na 4 porce: 2 lžíce oleje, 1 cibule, 500 g krevet (vyloupaných), 2 lžičky pasty Sambal oelek, 250 g česnekových výhonků, 2 lžíce cukru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 chilli paprička (podle chuti), 1/4 lžičky sezamového oleje
Postup:
1. Nakrájejte cibuli na tenká půlkolečka a asi 2 minuty restujte v pánvi na oleji.
2. Přidejte krevety a Sambal a restujte další 2 minuty.
3. Cukr, sójovou omáčku a na 6 cm nakrájené česnekové výhonky přidejte ke krevetám a restujte, dokud nejsou krevety hotové a hezky růžové.
4. Podávejte s jasmínovou rýží, ozdobené kouskem limetky a dochucené na talíři sezamovým olejem.
Tip: Chilli papričku použijte na závěr a jen v případě, že máte rádi opravdu hodně ostrá jídla.