Arašídové trubičky
Suroviny: 200 g arašídů v cukru, 200 g dětských piškotů ?200 g moučkového cukru ?2 vejce ?50 ml rumu ?moučkový cukr na podsypání ?
Pařížská šlehačka: ?300 ml smetany ke šlehání ?20 g krupicového cukru ?30 g kakaa ?
Dohotovení: ?100 g tmavé čokoládové polevy ?marcipánové hvězdičky na ozdobu
Pracovní postup:
1. Arašídy rozemeleme a smícháme s rozdrcenými piškoty, cukrem i rumem. Vejce vyšleháme na horké vodní lázni do pěny. Vmícháme ji do arašídové směsi a vypracujeme tuhou hmotu. Rozválíme ji na vále posypaném moučkovým cukrem na tenký plát. Rozkrájíme ho na obdélníčky, které natočíme na malé kovové trubičky na kremrole. Spojem dolů je položíme na tácek a necháme několik dní vyschnout.
2. Pařížská šlehačka: Smetanu svaříme s cukrem a prosátým kakaem. Necháme ji do druhého dne v chladničce odležet.
3. Vyschlé trubičky opatrně sundáme z formiček. Namočíme je do rozehřáté čokoládové polevy a necháme ztuhnout. Z odleželé smetany připravíme tuhou šlehačku. Dáme ji do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a naplníme ji do trubiček. Nakonec je ozdobíme marcipánovými hvězdičkami.
Doba přípravy 50 (bez času na odležení) minut.
1 porce obsahuje 628 kJ/150 kcal
Počet porcí/kusů 30