Pražma s fenyklem
Suroviny: 4 vykuchané a očištěné pražmy (po 400 g), 2 lžičky pikantní hořčice, 1 lžička chilli omáčky pimento, 3 stroužky česneku, 100 ml olivového oleje, 2 fenykly, 250 g malých rajčátek, sůl
?Postup:
1. Pražmy omyjeme a osušíme. V misce smícháme hořčici, omáčku pimento, nastrouhaný česnek a 50 ml olivového oleje.
2. Do boků ryby uděláme ostrým nožem několik zářezů. Pak pražmy vložíme do pekáčku a potřeme je připravenou marinádou.
3. Fenykl nakrájíme na plátky a poklademe jimi připravené pražmy. Zbylý fenykl nakrájíme na menší kousky, rajčátka přepůlíme a vše vložíme do pekáčku okolo ryby.
4. Ryby osolíme, polijeme zbylým olivovým olejem a vložíme je do rozehřáté trouby. Pečeme při 190 °C asi 25 minut. Hotové ryby podáváme s bílým pečivem nebo bramborami.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2397 kJ/573 kcal
Počet porcí/kusů 4