Mořský vlk pečený s bylinkami
Suroviny: 2 mořští vlci, hrubozrnná sůl, drcený černý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 100 g slaniny v celku, 2 limety, 6 snítky tymiánu, 4 snítky rozmarýny, 1 lžička semínek koriandru, 4 větvičky cherry rajčátek
?Postup:
1. Celé čerstvé ryby omyjeme a osušíme. Po stranách do nich uděláme hluboké zářezy až na páteři. Osolíme je a opepříme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky česneku vmáčkneme do zářezů. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Limety nakrájíme na čtvrtky.
2. Ryby naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Ze dvou větviček tymiánu a dvou větviček rozmarýnu otrháme lístky. Zbylé bylinky naplníme do břišní dutiny ryb společně se čtvrkami limet a zbytkem česneku. Ryby posypeme odrhnutými bylinkami a kostičkami slaniny a pokapeme zbytkem oleje. Posypeme je hrubou solí a koriandrem.
3. Plech s rybami vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 220 °C asi 20 minut. Pak k rybám přidáme celé větvičky cherry rajčátek a pečeme dalších 10 minut.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1562 kJ/373 kcal
Počet porcí/kusů 4