Zeleninový krém s cizrnou
Suroviny: 1 cuketu (asi 300 g), 250 g brokolice, 100 g fazolových lusků, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, asi 800 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý bílý pepř, 150 g vařené cizrny, 2 jarní cibulky, 2 žemle z předešlého dne, máslo na opečení krutónů
?Postup:
1. Cuketu oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Brokolici a fazolky očistíme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky.
2. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji v hrnci. Přidáme zeleninu a osmahneme ji. Zalijeme ji vývarem a necháme vařit.
3. Když je zelenina měkká, polévku rozmixujeme. Dle chuti ji dosolíme, opepříme a vmícháme do ní cizrnu. Znovu ji prohřejeme a odstavíme ji.
4. Cibulky očistíme a pokrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky a na másle zvolna opečeme. Porce polévky zdobíme cibulkou a zlatavými krutónky.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1339 kJ/320 kcal
Počet porcí/kusů 4