Špenátový salát s lososem a kozím sýrem
Suroviny: 200 g baby špenátu, 1 ledový salát, 200 g kozího sýra (camembertového typu), 150 g sušených rajčat v oleji, 200 g uzeného lososa ?Zálivka: 200 ml kysané smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce nasekaného kopru, sůl, drcený černý pepř
?Pracovní postup:
1. Špenát a listy ledového salátu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ledový salát natrháme na kousky. Zakysanou smetanu smícháme s ostatními surovinami na zálivku a dochutíme solí a pepřem.
2. Kozí sýr nakrájíme na půl centimetru silná kolečka, rozložíme na pečicí papír a dáme rozpéct do trouby vyhřáté na 250 °C. Sýr by měl povolit, ale ne se roztéct. Můžeme ho také zprudka opéct na pánvi.
3. Listy salátů promícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a kousky uzeného lososa. Salát rozdělíme na talíře, poklademe kolečky zapečeného sýra a pokapeme koprovou zálivkou.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1852 kJ/442 kcal
Počet porcí/kusů 4