Quesadillas se sýrem a špenátem
?Suroviny: 8 tortill?, 400 g strouhaného sýra (čedar), ?červené a zelené chilli papričky, ?400 g mraženého listového špenátu?, 150 ml smetany?, salsa cruda?, cibule, ?olej, ?sůl, ?pepř
Postup:
1. Na oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme rozmražený listový špenát a prohřejeme až k bodu varu. Opatrně přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a provaříme, dokud nám smetana nezhoustne. Hotový špenát odstavíme.
2. Na rozpálenou velkou pánev položíme tortillu a posypeme vrstvou strouhaného sýra. Na sýr naklademe listový špenát a na nudličky nakrájené chilli papričky.
3. Když se sýr začne rozpouštět, tortilly přehneme na polovinu. Můžeme je ještě z obou stran dopéct, aby se náplň prohřála. Pokud jich připravujeme více, můžeme je prohřát v troubě nebo mikrovlnné troubě, aby měly všechny stejnou teplotu. Podáváme se salsou nebo kysanou smetanou.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2617 kJ/625 kcal
Počet porcí/kusů 4