Mexický fazolový salát
Suroviny: 1 červená cibule, ?1 červená paprika, ?1 okurka, ?6 ředkviček, ?200 g sterilované kukuřice, ?400 g směsi sterilovaných fazolí, ?1/3 svazku koriandru, ?1 lžíce sterilovaných papriček jalapeňos, ?2 lžíce olivového oleje, ?2 lžíce citrónové šťávy, ?sůl, ?mletý černý pepř
?Postup:
1. Zeleninu omyjeme. Cibuli oloupáme a nakrájíme na kolečka. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme i se slupkou na kostičky a ředkvičky rozčtvrtíme.
2. Kukuřici a fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Koriandr nasekáme, papričky jalapeňos nakrájíme na kolečka. Ve velké míse smícháme fazole, kukuřici, ředkvičky, papriku, okurku, cibuli, jalapeňos papričky a koriandr.
3. Salát zalijeme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme cca 15 minut na chladném místě rozležet.
Doba přípravy 20 (bez odležení) minut.
1 porce obsahuje 1169 kJ/279 kcal
Počet porcí/kusů 4