Fazole a chilli papričky jsou základní ingredience mexické kuchyně. Vyzkoušejte jednoduché recepty, které dodají váší kuchyni pikantní ráz.

Mexická mísa

Suroviny
: 1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?1 chilli paprička, ?1 lžička mletého římského kmínu, ?400 g sterilovaných fazolí mix, ?500 g vepřové panenky, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?2 kukuřičné klasy, ?1 červená paprika, ?2 rajčata, ?2 limetky, ?1/2 svazku koriandru



Postup:

1.
Cibuli a česnek očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek usekáme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka. Ve větší pánvi orestujeme nejprve česnek, pak přidáme cibulku, chilli papričku a římský kmín. Sterilované fazole scedíme a přidáme do pánve. Prohřejeme je a osolíme. Přendáme je do mísy a udržujeme teplé.

2. Vepřovou panenku omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Kukuřičné klasy rozpůlíme, papriku rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Rajčata omyjeme a rozpůlíme, zeleninu osolíme a opepříme.

3. Ve velké kovové pánvi orestujeme ze všech stran panenku spolu s kukuřičnými klasy, paprikou a půlkami rajčat. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a asi 12 minut pečeme.

4. Zeleninu naaranžujeme na mísu. Panenku nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině. Vše posypeme koriandrem. Podáváme s půlkou limetky na každou porci. Ideální přílohou jsou nachos chipsy a avokádové quacamole.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 2053 kJ/490 kcal

Počet porcí/kusů 4