Druhý den: ovocný
? Skládá se jen z ovoce. Jeho denní dávka je obdobná jako u zeleniny. Je lepší vybírat z více druhů ovoce s nižším obsahem sacharidů. Velmi vhodný je ananas (pro vysoký podíl vlákniny), dále například grapefruit, jablka či mango. Méně vhodné jsou hrušky, banán nebo hroznové víno.
Třetí + čtvrtý den: přidání sacharidů
? K zelenině a ovoci je dobré postupně zařazujte ostatní sacharidové potraviny. Začít můžete třeba bramborami. Doplnit lze zeleninu dušenou na rostlinném oleji či margarínu, vhodné je kysané zelí, které navíc tělu poskytne větší množství vitaminu C. Dále přidejte celozrnné pečivo, těstoviny, rýže, opět se zeleninou či ovocem. Pravidlem je každý den přidávat pouze jednu potravinu.
Pátý + šestý den: přidání živočišných bílkovin
? Od pátého dne se doporučuje k výše uvedeným potravinám zařazovat zdroje živočišných bílkovin ve formě nízkotučných sýrů, jogurtů a tvarohu.
Sedmý den: doplnění masem
? Přidejte bílé maso – rybí, kuřecí, králičí, krůtí. Maso je nejlepší upravovat dušením, vařením nebo opékáním. Naprosto nevhodné je smažení nebo úpravy na větším množství tuku.