Steak s pikantní rýží s fazolemi
Suroviny: 800 g hovězího roštěnce, kořenicí směs Mexico, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, 1 větší cibule, 200 g dlouhoznné rýže, 300 ml zeleninového vývaru, 1 plechovka sterilovaných červených fazolí, 2 jarní cibulky
?Postup:
1. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a rozdělíme na steaky. Jen lehce je naklepeme. Pak je okořeníme, dle potřeby osolíme a opepříme a pokapeme je olejem. V chladu je necháme asi hodinu odležet.
2. V kastrolu se silným dnem necháme na troše oleje zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Vmícháme asi 2 lžičky mexického koření a propranou a okapanou rýži. Zalijeme ji vroucím zeleninovým vývarem, přiklopíme a na velmi mírném ohni necháme dusit.
3. Když je rýže měkká, vmícháme do ní scezené fazole a najemno nasekané cibulky. Dle potřeby ji dochutíme a odstavíme ji.
4. Steaky z obou stran opečeme na rozpáleném oleji v pánvi. Podáváme je s rýží a rajčatovou salsou.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2875 kJ/687 kcal
Počet porcí/kusů 4