Burritos
Suroviny: 500 g hovězí kýty, lžička olivového oleje, 2 menší červené cibule, 2 menší žluté, cibule, 1 menší bílá cibule, 200 ml hovězího vývaru, 1 bobkový list, 4 hřebíčky, kousek celé skořice, chilli papričky, 8 tortill?Tortilly: 200 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku, 1 lžička cukru, špetka soli, 300 ml vody, 3 lžíce oleje
?Postup:
1. Do misky nasypeme mouku, kypřicí prášek, cukr a sůl, přidáme olej. Za stálého míchání pomalu přiléváme vodu, až vypracujeme hladké těsto.
2. Z něj na pánvi na malém množství tuku (téměř nasucho) pečeme tenké placky ? tortilly.
3. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji. Přidáme na menší kousky nakrájené hovězí, celou skořici, bobkový list a sůl. Krátce orestujeme, zalijeme hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne a vývar se téměř nevyvaří. Nakonec z pokrmu vyjmeme skořici, hřebíček a bobkový list.
4. Hotovou směs rozdělíme na tortilly, poklademe chilli papričkami, placky svineme do kornoutků a podáváme. Jako příloha je vhodná rajčatová salsa.
Doba přípravy 120 minut.
1 porce obsahuje 1030 kJ/246 kcal
Počet porcí/kusů 8